27.2.09

Το σπανακόρυζο της Λίας


ΥΛΙΚΑ

2 κιλά,σπανάκι φρέσκο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσσα
1 ματσάκι άνιθο
3 καροτάκια
1 φλυτζάνι του τσαγιού,ρύζι γλασσέ
ελαιόλαδο
αλατάκι και.....
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι,αφού έχουμε αφαιρέσει το κάτω μέρος της ριζούλας του.
Κρατάω το κάτω μέρος της ριζούλας,για σαλάτα,που γίνεται πολύ νόστιμη....















Στη συνέχεια,ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τα πράσσα,τον άνιθο και τα καρότα σε λεπτές φετούλες.Σε κατσαρόλα πλατιά,αν είναι δυνατόν,βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά,τα κρεμμυδάκια,τα πράσσα και ρίχνουμε και το ζεματισμένο σπανάκι,αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει από τα νερά του.Ανακατεύουμε....καλά και προσθέτουμε το καροτάκι,τον άνιθο,αλατάκι,πιπέρι ,νεράκι(ανάλογο για 1 φλυτζάνι τσαγιού,ρύζι) και βράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας.Κατόπιν,προσθέτουμε το ρυζάκι,αφού το έχουμε πλύνει καλά και τα αφήνουμε στη φωτιά,περίπου για δέκα λεπτάκια.
Δείτε......τι πέταξα από το σπανάκι; μόνο,ότι υπάρχει στο λευκό πλαστικό πιάτο.














Το σερβίρουμε με μπόλικο λεμονάκι,πιπεράκι και σίγουρα.....τυρί φέτα που πάει πολύ με το σπανακόριζο.
Καλή όρεξη σε όλους......

Λία Γεωργιάδου