
ΥΛΙΚΑ
3-4 κολοκυθάκια,διαλέξτε,αυτά για το τηγάνι(στη συνέχεια,κατάλαβα,ότι θα ήθελε και κάτι παρά πάνω από τρία μικρά,τρυφερά κολοκυθάκια)
3-4 πατάτες μέτριες,όσο να σκεπάσουν οι φετούλες τους,ένα μέτριο ταψάκι,για μία στρώση)
3 ντομάτες
1/2 κιλό περίπου φέτα
2-3 πιπεριές της αρεσκείας σας
6 αυγά
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλατάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.Κόβουμε σε στρόγγυλες φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου,ίσως και λίγο πιο χονδρές τις πατάτες,τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια.
Σε αντικολητικό τηγάνι,σωτάρουμε ελαφρά με ελαιόλαδο τα κολοκυθάκια και τα στρώνουμε σε μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τη μισή φέτα,αφού πρώτα την έχουμε τρίψει στον τρίφτη.Στη συνέχεια,στο ίδιο τηγάνι,με το ίδιο ελαιόλαδο,τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες μας,που τις τοποθετούμε αμέσως,στο ταψάκι,πάνω από τη φέτα.Και κατόπιν σωτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές,που τις στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις προσθέτουμε πάνω από τις πιπεριές.Ψήνουμε,σε δυνατό φούρνο,στους 250 βαθμούς,για μισή ωρίτσα περίπου.Σε βαθύ μπολ,χτυπάμε τα έξι αυγά με τη φέτα και περιχύνουμε το ταψάκι,που το ξανά βάζουμε στο φούρνο,μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ροδαλό χρώμα.
Σαν ορεκτικό,είναι θαυμάσιο,όπως και σαν κύριο...πιάτο.
Λία Γεωργιάδου
Λία Γεωργιάδου