20.1.09

Σαλάτα Κρήτης


Υλικά:
1/4 Γραβιέρα Κρήτης
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες ροδέλες
1 αγγουράκι κομμένο φέτες
1 ματσάκι ραπανάκια
1/2 κιλό πράσινη σαλάτα
1/3 τής κούπας λάδι ελιάς
2 κουταλιές κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε το τυρί σε στενόμακρες ράβδους.
Πλένουμε και τεμαχίζουμε τη σαλάτα.
Επειτα την βάζουμε στο κέντρο μιας ορθογώνιας πιατέλας και αραδιάζουμε πάνω της τίς ράβδους τού τυριού,χιαστί.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τριγύρω τις φέτες τής ντομάτας,τίς φέτες απο το αγγούρι και τα ραπανάκια.
Επειτα,ανακατεύουμε το ξύδι,το λάδι,το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και με όλα αυτά περιχύνουμε τήν σαλάτα μας πρίν από το σερβίρισμα.

Σταυρούλα.Π.