20.1.09

Αρνάκι εξοχικό με πιπεριές


Υλικά:
20 πιπεριές
2 κιλά αρνίσιο κρέας μπούτι (κομμενο σε κυβους 2 εκατ )
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδια ψιλοκομμένα (1 κούπα )
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 κούπα τυρί φέτα γλυκιά σε κομμάτια
2 κούπες λιωμένη φρέσκια ντομάτα
1/4 κούπας βούτηρο ή μαργαρίνη
Αλάτι & πιπέρι χοντρό

Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τίς πιπεριές στήν φριτέζα αφού τίς έχουμε πλύνει και αφαιρούμε τό κοτσάνι τους.
Επειτα,σοτάρουμε το αρνάκι με το κρεμμύδι μέσα σε λίγο λάδι.
Στήν συνέχεια το βγάζουμε από τήν φωτιά και ρίχνουμε το τυρί,τόν άνιθο,το μαιντανό το αλάτι και τό πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και γεμίζουμε τίς πιπεριές με το μείγμα.
Επειτα,τίς αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ.
Λιώνουμε το βούτηρο (μαργαρίνη) σε μιά μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την ντομάτα,το αλάτι και το πιπέρι για να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν ρίχνουμε από μια κουταλιά σάλτσα μέσα σε κάθε πιπεριά και ο,τι περισσέψει το αδειάζουμε στο πυρέξ γύρω από τις πιπεριές.
Το βάζουμε στό φούρνο,σκεπάζοντας το με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στούς 175 βαθμούς κελσίου για μία ώρα.


Σταυρούλα.Π.