
1-1 1/2 κιλού,μπακαλιάρος παστός,με κόκκαλο(κατά προτίμηση),κομμένος σε μερίδες και ξαλμυρισμένος,με τον γνωστό τρόπο.
1 κρεμμύδι ξερό,μεγαλούτσικο,ψιλοκομμένο
2 δεματάκια,φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσσο
5 χονδροκομμένες,μεγάλες πατάτες
2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσσα,με μήκος περίπου 2 εκατοστών.Σε τηγάνι,βάζουμε το ελαιόλαδο,τσιγαρίζουμε ελαφρά πρώτα το ξερό κρεμμύδι και κατόπιν,τα φρέσκα κρεμμυδάκια,με το πράσσο.
Σε ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο,στρώνουμε τις χονδροκομμένες πατάτες,έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλά κενά.Έπειτα,στρώνουμε τα ξαλμυρισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου και ένδιάμεσα,τα τσιγαρισμένα,κρεμμύδια μας,με το ελαιόλαδό τους.
Κόβουμε ψιλές,φετούλες το λεμόνι και τις τοποθετούμε πάνω από κάθε κομμάτι μπακαλιάρου,ώστε να μην φαίνεται το κρέας του.
Τέλος,ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και το ψήνουμε περίπου μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς.Προς το τέλος του ψησίματος,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο,για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Σερβίρεται και με σκορδαλιά,αν θέλετε.
Λία Γεωργιάδου
Λία Γεωργιάδου