24.2.09

Λειματζού....Αλλιώς,πίτσα με κιμά

Η συνταγή,έρχεται,από την περιοχή της Πιερίας.Είναι συνταγή ,πεντανόστιμη και...πανεύκολη.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

3/4 του κιλού,κιμάς αν είναι δυνατόν,ανάμικτος χοιρινό-μοσχάρι.Αν υπάρχει και η δυνατότητα,να αντικατασταθεί το χοιρινό,με αρνίσιο κιμά η' να προστεθεί και αρνίσιος στους άλλους δύο κιμάδες,τότε,θα είναι το ιδανικό.....
4 μέτρια,ξερά κρεμμύδια
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
4 ντομάτες μέτριες
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
πιπέρι μαύρο
λίγο μπούκοβο......αν,βέβαια σας αρέσουν τα ολίγον καυτερά
αλάτι

γιαούρτι της επιλογής σας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ


1,1/2 ποτήρι νερού,νερό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μαγιά

αλάτι

αλεύρι για όλες τις χρήσεις,όσο....σηκώσει,για να γίνει μία ζύμη μαλακή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Διαλύουμε την μαγιά,στο 1 και 1/2 ποτηριού,χλιαρό νερό.Σε βαθύ μπολ,ρίχνουμε το νερό με την μαγιά,το ελαιόλαδο ,το αλάτι και σιγά-σιγά,το αλεύρι.Ζυμώνουμε,μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη όπως είπαμε.Την σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,τις ντομάτες,τις πιπεριές και όλα μαζί,τα ζυμώνουμε με τον κιμά,αφού έχουμε προσθέσει και το αλάτι,το πιπέρι και το καφτερό.Σε ταψί μέτριο,ελαφρά λαδωμένο,απλώνουμε την ζύμη,αφού την έχουμε ανοίξει σε φύλλο και βάζουμε από πάνω την γέμιση του κιμά.Εδώ μοιράζουμε την μαργαρίνη,ώστε να πάει παντού και ψήνουμε,όπως την πίτσα. Σερβίρεται,με το γιαούρτι της αρεσκείας σας......

Λία Γεωργιάδου