5.9.09

Πέννες ογκρατέν


ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο πέννες 500 γρ.

300 γρ.γκούντα

300 γρ.ένταμ

300 γρ.παρμεζάνα

300 γρ.μπαίκον

500 γρ.κρέμα γάλακτος

3/4 κουτιού,γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε πρώτα,όλα τα τυριά σε βαθύ μπολ και ψιλοκόβουμε το μπαίκον.Στη συνέχεια,βράζουμε τις πέννες (να κρατάνε λίγο),τις σουρώνουμε και τις αδειάζουμε σε ταψάκι.Σε μικρό τηγανάκι,ζεσταίνουμε το βούτυρο ,σωτάρουμε εκεί ελαφρά το μπαικον και περιχύνουμε μ'αυτό,τις πέννες.Προσθέτουμε τα τυριά,τα ανακατεύουμε πολύ καλά και συνεχίζουμε με το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε τις πέννες σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς(κατά προτίμηση στον αέρα),για 30-40 λεπτάκια.
Δεν χρειάζεται νομίζω να ευχηθώ "καλή όρεξη",γιατί...... ποιός μπορεί να
αντισταθεί;


Λία Γεωργιάδου