
ΥΛΙΚΑ
1 πράσσο
3 κρεμμύδια,μέτρια
4 πατάτες,μέτριες
3-4 κολοκυθάκια τρυφερά
3-4 κολοκυθάκια τρυφερά
4 καρότα
1 ρίζα σέλινο
2 πιπεριές
2 πιπεριές
1/4 του κιλού σπανάκι
2 ντοματούλες
2 αυγουλάκια (εάν νηστεύετε ,τα παραβλέπετε....)
2 λεμονάκια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κύβο,ζωμό λαχανικών η' ότι άλλο προτιμάτε,για γεύση
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά,σε μικρές φετούλες η'κομματάκια.Σε κατσαρόλα,καίμε το ελαιόλαδο και ψιλοτσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσσα.Προσθέτουμε,το αλευράκι,τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.Ανακατεύουμε 2-3 φορίτσες,να μαραθούν και αλατοπιπερώνουμε.....Στη συνέχεια,ρίχνουμε σιγά-σιγά το νεράκι,μέχρι 3-4 δάχτυλα,να σκεπάζει τα υλικά,τον κύβο και αφήνουμε στη φωτιά,μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.Κατόπιν,χτυπάμε σε βαθύ πιάτο,τα αυγά με τον χυμό από τα λεμονάκια και κάνουμε το αυγολέμονο(αν νηστεύετε ,το προσπερνάτε....),προσθέτοντας λίγο από το ζουμί της σουπίτσας.Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πάντα και......σερβίρουμε,τη σούπα ζεστούλα.
Λία Γεωργιάδου
Λία Γεωργιάδου