26.3.09

Ρεβίθια.....σούπα


ΥΛΙΚΑ

Μισό κιλό,ρεβίθια
2 κουταλάκια του γλυκού,σόδα φαγητού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,τριμμένο
1 πράσο,ψιλοκομμένο
1 κουτάκι κονκασέ ή 2 τριμμένες φρέσκιες ντοματούλες
αλάτι
πιπέρι
λίγο κύμινο
ελαιόλαδο .....κατά προτίμηση δική σας η ποσότητα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ,βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό,για να φουσκώσουν.Την άλλη μέρα,τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα δύο κουταλάκια της σόδας φαγητού.Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου μία ώρα,να μαλακώσουν.Με τη σόδα,είναι πολύ εύκολο,τρίβοντας τα ρεβίθια με τις παλάμες μας,να αφαιρέσουμε ένα μεγάλο μέρος από τις φλουδίτσες τους.Καλό είναι,να αφαιρέσουμε όσες περισσότερες γίνεται,για να χυλώσουν τα ρεβίθια.Στη συνέχεια,τα πλένουμε πάρα πολύ καλά,τα ζαλίζουμε με λίγα λόγια και τα στραγγίζουμε.Σε βαθειά κατσαρόλα,βάζουμε νεράκι να βράσει και προσθέτουμε τα ρεβίθια.Το νερό,θα πρέπει να είναι τρία περίπου δάχτυλα πάνω από τα ρεβίθια.Κατά τον βρασμό,θα πρέπει να αφαιρέσουμε τον αφρό προσεκτικά με ένα κουτάλι.Κατόπιν,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε περίπου για μία ωρίτσα,σε σιγανή φωτιά,μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα ρεβίθια.

Υ.Γ.
Υπάρχει η πιθανότητα,να χρειαστεί,ακόμη λίγο νεράκι το φαί.Μην διστάσετε να βάλετε,όσο εσείς επιθυμείτε.....

Λία Γεωργιάδου