
1 Ποτήρι σπορέλαιο ,αλλά ....δοκιμάστε και τη μαργαρίνη ,(θα με θυμηθείτε...)
2 Ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 Ποτήρια ζάχαρη
4 Ποτήρια νεράκι
2 Βανίλιες
1 Φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
2 Φλιτζάνια τσαγιού καρύδι χονδροκομμένο
το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
και φυσικά....μπόλικη κανέλλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βαθιά ,ρίχνουμε το σπορέλαιο και το σιμιγδάλι .
Ανακατεύουμε συνεχώς ,μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι χρώμα.Προς το τέλος , ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ,τις σταφίδες και τα καρύδια .Ανακατεύουμε λίγο...ακόμα.....(Προσοχή...στη φωτιά ,να μην είναι πολύ δυνατή).Παράλληλα ,σε μικρό κατσαρολάκι ,ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη 10΄λεπτάκια περίπου ,μετά τον πρώτο βρασμό .Προς το τέλος του βρασμού , προσθέτουμε τις δυο βανίλιες .
Αδειάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ,αφού έχουμε πρώτα χαμηλώσει τη φωτιά στο ελάχιστο .(Εδώ,χρειάζεται μεγάλη προσοχή ,γιατί πιτσιλάει και υπάρχει κίνδυνος για εγκαύματα) .Ανακατεύουμε....μέχρι να πήξει.
Έτοιμος.....ο χαλβάς!
Σερβίρουμε........με την φαντασία μας! (μην ξεχάσετε.....την κανέλλα
Λία Γεωργιάδου
Λία Γεωργιάδου